Cumhuriyetin 94. Yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim 2017 Pazar günü saat 09.30'da Valilik Makamında Valimiz Sayın Zülkif Dağlı’nın tebrikleri kabulü ile başladı. Kutlamalara saat 10.00'da 18 Temmuz Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törenle devam edildi. Törene Valimiz Sayın Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dursun Ay, protokol üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Valimiz Sayın Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dursun Ay; öğrencilerin, askeri birliklerin ve halkın bayramını kutladı. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Aziz Şehitlerimizin anısına Saygı Duruşu yapılıp, İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınlamış olduğu mesaj okundu.

Valimiz Sayın Zülkif Dağlı devletimizi, milletimizle birlikte “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma” hedeflerimize vurgu yaptığı konuşmasında; “Değerli Düzceli hemşerilerim, geleceğimizin mimarı eğitimciler, kıymetli öğretmenlerimiz, yarınlarımız olacak olan sevgili gençlerimiz ve  öğrencilerimiz; Bu gün bu güzel yemyeşil ilimiz Düzce’de şu dalgalanan al bayrağımızın ve ezan seslerinin gölgesinde, şanlı tarihimizin, Akçakocaların, Konuralplerin yurdunda, kahraman ecdadımızın, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda, Cumhuriyetimizi kuranlara şükran hislerimizi ifade etmenin, huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümü Düzce halkımıza, hepimize, aziz milletimize kutlu olsun.

Sevgili Düzceliler,
600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma” mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Bu günde 2023 vizyonu hedefine odaklanarak, yeni ve daha büyük başarılar için kendimizi hazırlamalıyız. Anadolu’daki bin yıllık varlığımızı, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek ebedileştirme hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz. Devletin tüm kurumlarıyla, milletimizle birlikte hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu aziz millet ülkemizi, Türkiye’nin geleceğini, ay-yıldızlı bayrağı namertlere çiğnetmedi, çiğnetmeyecek. Bu yüce Türk milleti 1000 yıl önce Malazgirt'te hangi inançla Anadolu'nun kapılarını bizlere açmışsa, Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs Harekatında ve 15 Temmuz'da aynı mücadeleyi yaptı. İstiklal mücadelesini yöneten Gazi Meclis’imize hainlerin girmesine izin vermedi. Tüm halkımız bilmektedir ki, bunlar dün ASALA  bugün,  FETÖ, PKK ve DAEŞ olarak karşımıza dikilmektedir. Bugün birliğimizi, kardeşliğimizi istemeyen  şer güçler, çirkin senaryolarından, kirli oyunlarından geri durmayacaklar ve isimleri değişmek suretiyle karşımızı geleceklerdir. Uyanık olmazsak yarın da başka isimlerle karşımızı geleceklerdir.  Çünkü bunlar 100 yıl önce emellerini gerçekleştiremeyenlerin uzantılarıdır. 
Saygıdeğer Düzceliler,
Sevgili Gençler, 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkana ve  kararlılığa sahiptir. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli şey, milletimizin birliği ve beraberliğidir. Millet  olarak bunların karşısında durduk bundan sonra da duracağız. Bu oyunlara karşı uyanık olmak, birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmek, kardeşlik duygularımızı pekiştirmek, ortak varlığımız olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizi ve milletimizi daha müreffeh yarınlara taşımak için azim ve kararlılıkla çalışmak hepimizin en önemli vazifesidir. Eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ulaşımdan iletişime, her bir alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmiş, daha müreffeh ve güçlü bir Türkiye için daha çok çalışacağız.  
Değerli arkadaşlar, 
Sevgili gençler,
Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya 6 yıl kaldı. Öncelikle  birlik ve beraberliğimizi üst düzeye çıkartacağız. Kardeşlik bağlarımızı güçlendireceğiz. Birbirimize daha çok sevgi ve hoşgörüyle yaklaşacağız. Böylesine şanlı bir tarihe, köklü bir geçmişe, kadim bir medeniyete sahip olan bu necip millete layık olacak şekilde kendimizi yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Hakkaniyet, adalet, demokrasi, insan hakları gibi evrensel değerleri kendimize prensip edinmeliyiz. 2023 hedeflerini gerçekleştirme hedefinde vilayetimizin, Düzce’mizin katkısını azamiye çıkarma için azami gayret göstermeliyiz. Biliyoruz ki sizin bu yoldaki azim ve kararlılığınız en büyük teminatımızdır. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin 93. gurur yılını kutlarken, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Başta siz Düzceli hemşerilerim, mesai arkadaşlarım, sevgili öğrencilerimiz olmak üzere bütün Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor; hepinizi en derin sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerinde bulundu.

Program Öğrencilerin şiir okuması, Belediye Mehter Takımının gösterisi ve Gençlik Merkezi öğrencilerinin folklor gösterisi ile sona erdi.