Amatör Spor Haftası Düzce’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Bu etkinliklerden birisi de Düzce Üniversitesinin de destek verdiği ‘Korumalı Futbol’ takımı oldu.  Sporcular branşın tanınması amacıyla Nurettin Zafer Stadı’nda antrenman gerçekleştirdi.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve takım antrenörü Sercan Atay etkinlik ve takım hakkında konuştu. Korumalı Futbolu kariyerine 2006 yılında Sakarya Üniversitesi’nde hem oyuncu hem de antrenör olarak başlayan Sercan Aktay, Düzce Üniversitesi’nin de diğer üniversiteler gibi kendi başarılarını yakalamak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Diğer üniversitelerdeki başarıları yakalamak adına iyi bir takım kurma söz vererek çalışmaya başladıklarını söyleyen Atay, “Geçen yıllara kadar öğrenciler arasında okul bizi pek tanımıyor gibi bir söylem vardı ama son 1 senedir devlet üniversitesi olup da bu kadar emek veren bu kadar fedakarlık yapan her şeyi ile yanımızda olan başka bir üniversite görmedim. Burada hem rektör hocamıza hem SKS müdürümüze vekilimize Yalçın beye teşekkür ediyorum. Çünkü bu işte sadece bir sezonda çok büyük meblağlar döndü. Normalde bir takımın 4-5 sezonda bile zor erişebileceği bir meblağa okulumuz bunu tek bir sezonda bize sundu. Bizde onlara bu borcumuzu iyi oyunlar çıkartarak yavaş yavaş başarı elde etmeye çalışıyoruz. Okulumuza şehrimize layık olmaya çalışıyoruz. Korumalı futbolu Düzce’de yaymaya çalışıyoruz’’ dedi.   Geçen yıldan itibaren Üniversite Liginde 2.ligden itibaren mücadeleye başladıklarını söyleyen Atay, bu yılda aynı ligde mücadele edeceklerini söyledi.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ise Korumalı Futbolu etkinlik hakkında şöyle konuştu: “Amatör Haftası münasebetiyle böyle bir değişik etkinlik yapalım istedik. Bu spor Düzce’mizde yeni gelişiyor bunun öncülüğünü de üniversitemiz yapıyor. Rektör hocamız sağ olsun ‘korumalı futbol üzerinde bir çalışma yapalım’ demiştir hocalarımıza. Ciddi manada destek verdiğini biliyoruz bu sebeple rektör hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Onun haricinde ilk defa gördük bu futbolu burada. Üniversitemizde bu tür faaliyetlerin çoğalacağına inanıyoruz. Nihayetinde liglere de katılacaklar. Bizde istedik ki böyle bir etkinlik var madem biz önderlik edelim biz tanıtalım dedik üniversite yönetimi de bize destek verdi. Teşekkür ediyoruz başarılar diliyoruz” dedi.