Bir hafta boyunca devam edecek olan Amatör Spor Haftası, Cedidiye cami önünden protokol ve amatör sporcuların oluşturduğu kortej ve etkinliklerle başladı. 09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında her yıl düzenlenen  Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak Cedidiye camiden başlayan kortej, Anıtpark meydanında devam etti. Programa Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Badur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, amatör spor kulüp temsilcileri ve sporcular katıldı.

ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi, cimnastik, judo ve taekwondo gösterileri düzenlendi.

İlgi ile izlenen spor branşlarının gösterilerinin ardından Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor branşları stantlarını ve Gençlik Merkezi etkinliklerini gezdi. Anıtpark Meydanında kurulan stantlara protokolün yanı sıra vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Halka aşure, su ve patlamış mısır dağıtıldı.

Amatör Spor Haftası başlangıç etkinliklerinde Düzce Gençlik Merkezi gitar grubu konser verirken tiyatro grubu da çocukları eğlendirdi.

Amatör Spor Haftası, 15 Ekim 2017 tarihine kadar çeşitli etkinliklerle kutlanacak.