TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI KAPSAMLI TEST VE ÖLÇÜMLER

02.06.2023
2022 yılında Türkiye Geneli toplam 1 milyon 459 bin 816 öğrenciye (3, 4 ve 5. sınıf) genel taramalar yapılmış, taramalar neticesinde 95.946 öğrenci spora yatkın bulunmuştur. İlimizde spora yatkın bulunan bu öğrencilerin katıldığı Sporcu Eğitimi ve Gelişimi Programı 31 Mayıs 2023 tarihi ile tamamlanmıştır. 

Bu program 8-12 yaş grubu geleceğin performans sporcusu adaylarının gelişim ihtiyaçlarına dönük olarak takip edecekleri ilk sistemli spor eğitimi programı olacağı için “Sporcu Eğitimi ve Gelişimi Programı” olarak isimlendirilmiştir. Program sporcuların bulundukları yaş ve gelişim özellikleri nedeniyle “Eğlenceli Temel Beceriler” ve “Antrenmanı Öğrenme” dönemlerinin hedeflerini merkeze almaktadır.

“Uzun Vadeli Sporcu Gelişimi”, “Pozitif Gençlik Gelişimi” (Gelişimsel Spora Katılım Modeli) ve “Mükemmeliyet Geliştirmenin Psikolojik Özellikleri” modellerine dayanılarak hazırlanan bu program, 8-12 yaş sporcuların gelecekteki sporculuk kariyerleri için güçlü bir temel oluşturmayı hedeflemektedir.

*** İlimizde 8-9 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan Kapsamlı Test ve Ölçümlerin neticesinde öğrencilerimize "Spor Branş Karnesi" düzenlenerek branş yönlendirmeleri gerçekleştirilecektir.

** Tüm veli ve öğrencilerimizin süreci takip etmeleri ve bağlı bulundukları Gençlik ve Spor İl/İlçe müdürlükleri tarafından gönderilecek SMS ve WhatsApp gruplarından yapılacak bilgilendirme mesajlarını önemle takip etmeleri gerekmektedir.